Uuden vuoden uudet ravinteet

Uuden vuoden uudet ravinteet

Vuosi on vaihtunut ja vuosi 2021 päässyt hyvin käyntiin. Nyt kaikki katsomme jo innoissamme eteenpäin jättäen monin tavoin erikoisen vuoden 2020 taaksemme. Kevätaurinko lämmittää tällä hetkellä koko Suomessa tarjoten toivottavasti hyvien hiihtokelien lisäksi Suomeen myös hyvät korjuukelit. Kun puu liikkuu Suomessa, tietää se hyvinvointia ja vaurautta kansalle.

”Tuhkaravinne on suomalaista kiertotaloutta parhaimmillaan”

Korjuusta saatavien tulojen sijoittamista pohtivalle metsän tuhkalannoitus on erinomainen vaihtoehto. Saaduista tuloista on aina kannattavaa sijoittaa osa takaisin metsään. Laittamalla osan saaduista rahoista tuhkalannoitukseen saat kiihdytettyä metsäsi kasvua ja palautettua sinne ravinteita, jotka korjuussa poistuvat.

Ekologiset ja tuhkapohjaiset Ecolan Silva® tuhkaravinteet ovat juuri ravinteiden palauttamista metsään. Puupohjaisista tuhkista valmistetut ravinteemme syntyvät jalostamalla kotimaisen uusiutuvan energian tuotannon sivutuotteita. Tuhkaravinne on suomalaista kiertotaloutta parhaimmillaan. Puulla korvaamme fossiilisia polttoaineita ja samalla saamme hyödynnettyä poltossa syntyvän sivutuotteen ravinteen raaka-aineeksi. Kun lannoitamme rakeistetulla tuhkalla, parannamme metsän kasvua ja palautamme ravinteita, mutta samalla myös kasvatamme metsän luontaista hiilinielua. Onko väärin sanoa, että lannoittaminen on tällöin lähes kaksinkertainen ympäristöteko? Samalla tuetaan bioenergiaa sekä kasvatetaan hiilinieluja metsissämme. Tämä kaikki ja vielä merkittävästi parantunut puustonkasvu. Varmasti nykyaikana voisi huonomminkin rahansa sijoittaa.

Nyt on oikea aika laittaa mietintämyssy päähän ja pohtia, mikä palsta omista metsistä tänä vuonna lannoitetaan. Metsälannoitusten kausi lähestyy nopeammin kuin uskotkaan. Tuhkaravinteistamme löytyy oikea lannoite, niin turve- kuin kivennäismaalle. Tuhkapohjaiset ravinteemme takaavat metsälle hyvän ja turvallisen kasvun kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

”Nyt on oikea aika laittaa mietintämyssy päähän ja pohtia, mikä palsta omista metsistä tänä vuonna lannoitetaan.”

Lisätietoja:
Henry Mantsinen
Ecolan Silva® tuhkaravinteet ja lannoituspalvelut
Liiketoimintapäällikkö
+358 44 797 5015

Viimeisimmät ajankohtaiset

Katso kaikki ajankohtaiset
Go to Top