Ecolan Agra®
– lannoitteet luonnon omista raaka-aineista

Lue lisää

LANNOITTEET LUOMUVILJELYYN

Lannoitteet luonnon omista raaka-aineista

ECOLAN AGRA® -lannoitteet on kehitetty luonnonmukaiseen viljelyyn soveltuviksi. Ne toimivat luonnonmukaisessa viljelyssä täydennyslannoitteena yhdistettynä viljelykiertoon ja palkokasvien viljelyyn viljelysuunitelman mukaisesti.

ECOLAN AGRA® -lannoitteiden perusraaka-aine on suomalainen lihaluujauho, joka sisältää runsaasti typpeä, fosforia ja kaliumia.

ECOLAN AGRA® -lannoitesäkit voi viedä veloituksetta Suomen Uusiomuovi Oy:n vastaanottoterminaaleihin. Tarkemmat sijaintitiedot ja ohjeet www.uusiomuovi.fi

KESTÄVÄÄ HYÖTYÄ

Luomuviljelyyn soveltuvien ECOLAN AGRA® -lannoitteiden korkea typpipitoisuus mahdollistaa ravinteiden hyvän hyötysuhteen. Vähän orgaanista ainesta sisältävillä hiesu- ja hietamailla typpilannoitusvaikutus on lähes kemiallisten lannoitteiden tasoa.

ECOLAN AGRA® -lannoitteet täydentävät viljelykierron ravinnetarpeita keväällä, kun maa on vielä kylmä eikä orgaanisen aineksen ravinteet ole kasvien käytettävissä. Luomuviljelyyn soveltuvien lannoitteiden hidasliukoinen fosfori vapautuu kasvien käyttöön monen vuoden aikana kasvien tarpeen mukaan.

EDUT

1. Tehokas lannoitusratkaisu kaikkeen viljelyyn

ECOLAN AGRA® sisältää orgaaniseksi lannoitteeksi poikkeuksellisen suuren määrän kasveille käyttökelpoisia pääravinteita. Tutkimuksissa on havaittu, että pääraaka-aineena olevan lihaluujauhon typen ja fosforin kasvuvaste on vastaava kuin kemiallisilla lannoitteilla.

2. Ravinteet tuovat tuottoa

ECOLAN AGRA® sisältää monipuolisesti kasvulle tärkeitä sivuravinteita (Ca, Mg, S) ja hivenaineita. Tehokkuuden ansiosta lannoituskustannus saadaan nopeasti takaisin sadon lisäyksen myötä.

3. Helppo käyttää ja levittää

ECOLAN AGRA® -lannoitteet on rakeistettu tasarakeiseksi, mikä tekee sen käyttämisestä helppoa ja varmistaa erinomaisen levitystasaisuuden. Lannoitteen levittämiseen sopivat tavanomaiset kylvö- ja pintalevittimet. Suositeltava käyttömäärä peltoviljelyssä on 500–1000 kg hehtaarille.

ECOLAN AGRA® 8-4-2

Moniravinteinen orgaaninen eläinperäinen kivennäislannoite, jonka monipuolinen ravinnesisältö tekee lannoitteesta tehokkaan ja toimivan lannoitteen maatalouteen. Lannoite soveltuu viljojen, öljykasvien, perunan ja puutarhakasvien lannoitukseen.

Soveltuu käytettäväksi luonnonmukaisessa viljelyssä täydennyslannoitteena viljelysuunnitelman mukaisesti. Tuote on rakeistettu ja sen levittämiseen sopivat normaalit lannoitteen levittimet.

Etuna tuotteella on pieni käyttömäärä (500–1000 kiloa hehtaarille), jolloin pelto säästyy herkkinä aikoina liialliselta tiivistymiseltä levityksessä kasvinviljelyssä kevätkylvön yhteydessä. Levitysmäärällä hehtaarille saadaan 40-80kg typpeä ja 20-40kg fosforia. Tuotetta voidaan käyttää myös lisäravinnelähteenä muiden ravinnelähteiden mm. karjanlannan ohella keväällä tai syksyllä tallautumiselle herkkänä aikana. Lannoitteen fosforista lasketaan 60 % kasveille käyttökelpoiseksi ympäristötukiehtojen mukaisesti.

Lannoitteen raaka-aineet ovat pääosin ravinteiden kierrätystä luonnonmukaisista lähteistä parhaimmillaan.

PÄÄRAVINNEPITOISUUDET

(% kuiva-aineesta):

Typpi(N) 8,0 % , (vesiliukoinen 2,5 %)

Fosfori(P) 4,0 %

Kalium (K) 2,0 %

Kalsium(Ca) 11,0 %

Rikki (S) 1,5 %

Orgaanista ainesta 75 %

Käyttörajoitukset: Eläinperäistä sivutuotetta sisältävällä lannoitteella lannoitettua aluetta ei saa laiduntaa eikä siitä saa korjata satoa lannoitusta seuraavien 21 vuorokauden kuluessa.

Varastointi: Lannoite on varastoitava kuivassa, katetussa tilassa esimerkiksi kuormalavojen päällä maakosteuden välttämiseksi.

Lannoitteet luonnon omista raaka-aineista. Ota yhteyttä:

Emma Selin
Emma Selin+358 50 411 1184

Ecolan Agra® luomulannoitteet
etunimi.sukunimi [at] ecolan.fi