FI | EN

Ecolan Agra®
3-0-0 NS

UUSI LANNOITE AGRA -TUOTESARJAAN

Luomuviljelyyn soveltuva ECOLAN AGRA® 3-0-0 NS on uudenlainen puupohjainen vinassituote (puuvinassi), jonka ravinteet ovat liukoisia ja sellaisenaan kasveille käyttökelpoisia. Sekoittamalla typpipitoista ECOLAN AGRA 3-0-0- NS lietelantaan voidaan parantaa lietelannan typpipitoisuutta. Puuvinassi reagoi happamasti lietelannan kanssa, joten seoksen ravinteet eivät haihdu levitettäessä ja ne saadaan hyvin kasvien käyttöön. Puuvinassi myös vähentää lietelannan varastoinnin aikaisia ammoniakkipäästöjä ja typpitappioita.

Ecolan Agra 3-0-0 NS sopii levitettäviksi kasvukaudella kasvustoon, ja esimerkiksi heinän siemenviljelykset ja laitumet ovat hyötyneet puuvinassilannoituksesta.

Puuvinassi levitetään soveltuvalla kalustolla ja puuvinassi-lietelantaseos levitetään normaalilla lietelannan levitykseen sopivalla kalustolla. Orgaaninen lannoite on pyrittävä multaamaan välittömästi levityksen jälkeen.

Käyttömäärät:

ECOLAN AGRA® 3-0-0 NS voidaan levittää juuri ennen kylvöä maahan tai kylvön yhteydessä (soveltuvalla kalustolla) sekä kasvukauden aikana kasvustoon. Suositeltu käyttömäärä on 2 -4 tonnia/vuosi, jolloin kasvit saavat 50-100 kg liukoista typpeä hehtaarille.

Kun puuvinassi-lietelantaseos on esimerkiksi 15 m3 naudan lietelantaa ja 2 m3 puuvinassia, saadaan kasvien käyttöön 75 kg liukoista typpeä, noin 10 kg fosforia ja noin 45 kg kaliumia hehtaarille sekä lisäksi rikkiä ja muita hivenravinteita.

 

Ravinnepitoisuudet (paino-% tuorepainossa):                                                    

typpi (N) 2,8 % (vesiliukoinen 2,6 %)

rikki (S) 1,2 %

Orgaanisen aineksen määrä: 80% kuiva-aineesta       

 

Toimitetaan irtotavarana säiliörekalla (45 -54 tn)

Lisätietoja ja tilaukset:

myynti@ecolan.fi
 

Jälleenmyynti: Lantmännen